Nyheter

Renoveringsarbete

Vi har nu tagit lång semester och har tänkt avsätta all tid åt att renovera i hemmet. Det har varit en plan sedan lång tid tillbaks, men nu skall det äntligen bli verklighet. Eftersom vi inte kommer att hinna med allting vi har tänkt göra, har vi fått prioritera en hel del. Det blir att lägga in nytt golv i kök och vardagsrum, samt att göra en kakelugnsrenovering och renovera badrummet. Som ni hör har vi lagt ribban ganska högt, men vi kommer ta in hjälp för vissa moment som vi inte klarar på egen hand, även om vi är ganska händiga. En av de saker vi skall hyra in hjälp för, är vår kakelugnsrenovering. Detta är någonting som ingen av oss ens tänkt en tanke på tidigare, men sedan vi fick eldningsförbud har vi varit tvungna att lära oss en del.

Nu har vi kommit fram till att vi skall ta in en auktoriserad skorstensentreprenör som skall hjälpa oss med det hela. Det fanns en hel del olika företag som erbjöd kakelugnsrenovering, men vi gick på magkänslan och möjligheten att få allting utfört uppifrån taket! Det är helt otroligt att man kan göra så mycket från taket, men det innebär att vi inte behöver avbryta övrig renovering utan kan hålla igång bäst vi vill medan det företag vi varit i kontakt med kommer och sköter vår kakelugnsrenovering.

Metoden de använder sig av går ut på att man gjuter ett tunt lager bruk på insidan rökgången för att ingen rök skall sippra ut i bostaden. Det finns en hel del giftiga ämnen i rök-gas och vi vill inte riskera hälsan när vi har det mysigt i vårt hem. Dessutom har det bruk man använder sig av, ganska bra egenskaper när det kommer till att isolera värme. Detta gör att murstocken inte blir för varm, och i förlängningen att vi inte behöver vara rädda för att någonting börjar brinna. De vi har talat med kunde ge en garanti om 10 år vilket vi tyckte kändes riktigt bra! Det finns tydligen en hel del nya metoder när det kommer till skorstenar och ventilation, men att man även kunde göra kakelugnsrenovering på detta enkla sätt var en överraskning. Nu i veckan skall vi handla golvet vi skall lägga in. Det blir ett tarkettgolv som vi har valt ut. Det blev lite dyrare än vi tänkt, men oj, vad snyggt vi kommer att få det!