Bloggen

Öppna privat sparande

Privata sparkonton är banker med sparprodukter som endast är tillgängliga för sina privata kunder. Det finns dock tillfällen då en bank erbjuder en produkt till personer som inte har några konton med dem.

Olika banker har olika typer av privata sparkonton. Vissa har minimikrav på insättning som du måste uppfylla innan du kan öppna ett konto. Andra har inget minimikrav insättningskrav och vissa erbjuder differentierade sparplaner som är begränsade till vissa kunder.

Börja månadsspara

Fördelarna med att öppna ett privat sparkonto för första gången är att du får chansen att välja hur mycket pengar du vill ha på ditt sparkonto. Du kan också avsätta en viss summa pengar varje månad. Dessa pengar anses vara ”besparingar” och kan användas för framtida planer.

Alla privata bankkonton är dock inte desamma. Innan du gör ditt val, är det viktigt att veta exakt hur mycket du vill spara och  vilken bank kommer att ge dig bästa rådgivningen.

Det finns fyra typer av privata sparkonton. Den första typen är ett enskilt sparkonto. Dessa är de du använder för att spara de pengar som du tjänar när du arbetar för banken, som lön eller provision kontroller. Dessa enskilda konton har inte minsta insättningar som krävs. Så länge du är anställd på banken kan du använda den här typen av sparkonto.

En annan typ av privata sparkonton är en individuella pensionskonto. Om du är heltidsanställd inom finanssektorn är den här typen av sparkonto för dig.  Det bästa är att du kan ta ut dina pensionspengar för den dag du går i pension.

Sedan finns det de olika konton som erbjuds av traditionella banker som fonder och investerings konton. Som namnet antyder, kan detta sparkonto du göra en högre insättning än minimikravet.

För företag kan en insättning in minst en halv miljon kronor för detta konto. Tänk dock på att du måste betala en högre ränta och du betalar skatt på denna insättning om du tar ut den senare.

Slutligen är det flexibla sparkonto tillgängligt för banker som erbjuder ett brett utbud av privata sparkonton. Detta konto erbjuds endast för onlinekunder och tillåter kunden att göra en insättning baserat på hans / hennes eget schema.

Om du vill ta reda på om din bank erbjuder dessa typer av sparkonton bör du kontakta den bank du arbetar med. Sök information på internet om olika bankerna och vad som är det bästa.

Besöka denna sida för mer information om ekonomi.