Bloggen

Köpa porslin – val av färg eller stil

Porslin är ett material som är mycket vackert. Liten vit porslin kopp från århundraden sedan skulle ge ett leende på de flesta någons ansikte. Men dagens porslin har utvecklats till ett helt annat material. Några av de nyare sorterna är gjorda av glas eller plast, medan andra fortfarande kan vara gjorda av porslin.

Eftersom porslin är tillverkad av olika material, kommer det inte att ha samma utseende oavsett hur mycket du gillar det. Det finns dock några stora skillnader mellan porslin och glas. Låt oss ta en titt på några av de stora skillnaderna. Många porslin bitar är gjorda av ljus reflektorer, som kallas ”gummi pärlor.” Gummipärlor är helt enkelt vita plastpärlor. Under de senaste åren har de ersatts av mer naturgummi i andra färger. Detta ger en riktigt fin effekt som är helt annorlunda än de flesta bitar. Faktum är att om du skulle köpa bara en bit, vilket skulle det vara? De flesta bitar av porslin är gjorda av akrylglas, men du hittar ibland porslin gjort av lite glas. Varje typ av glas kommer att ha sina egna fördelar. När du köper porslin, du vill köpa glas med en hög lack finish, eftersom det kommer att ha en högre lyster än akrylglas. Om du gillar ditt glas glansigare, är en hög polska ett bra alternativ. Se bara till att du köper något som har en högre polska än din pjäs ursprungliga finish.

Porslin med lätta reflektorer kallas ”kondens.” Det finns oftast i billigare typer av porslin och kan lägga till kostnaden för pjäsen. Till exempel, vissa bitar som är gjorda av glas kan se vacker när de är nya, men inom några månader glaset kommer att börja missfärga och kan bli sprött. Porslin med reflekterande egenskaper finns i dyrare material. De reflekterande egenskaperna är så att bitar kan hittas som har en högre lyster och klarhet än de som inte har denna funktion. Ibland finns porslin i en glasbeläggning. Detta görs av miljöskäl, för att förbättra hållbarheten. Det används ofta inte på ett konstnärligt sätt. Bitar av porslin kommer att kosta mer än en glasbit eller glasbelagd porslin. Detta beror på materialets kvalitet. Även om det kan vara värt den extra kostnaden, många människor föredrar fortfarande att ha akryl glasbitar istället.

Ta en ordentlig titt på porslin, det är så annorlunda från de flesta objekt i det förflutna. Tänk på vad du gillar med det, då kommer du att förstå varför vissa kanske vill överväga att investera i porslin. När du tar en ordentlig titt på det, kan du bestämma att porslin är rätt val för dig.

Besök denna sida vibrafon.se om shopping.